Jordgubbe Rökelsekoner HEM

Jordgubbe Rökelsekoner HEM

I rökelsen balanseras jordgubbens friska doft med den träaktiga doften från hartserna. En frisk och ungdomlig rökelse. Jordgubbe (Fragaria × ananassa) är en hybrid inom smultronsläktet (Fragaria), som i sin tur tillhör familjen rosväxter. Namnet jordgubbe syftar både på plantan och på bäret. Ur vetenskaplig synvinkel är jordgubben dock inte ett bär utan ett fruktförband med nötter, då de egentliga frukterna är "bärets" gula prickar. Den är alltså en skenfrukt, det vill säga en uppsvälld blombotten. Som omogna är bären grönvita, och mognar mot allt djupare rött. Det finns också en vit variant av jordgubben, denna saknar det röda färgämnet och kan därför ätas av allergiker som inte tål de vanliga röda jordgubbarna. Den moderna jordgubben odlades fram i Bretagne i Frankrike runt 1740-talet. Den är en korsning mellan scharlakanssmultron (F. virginiana) från östra Nordamerika, kända för sin smak, och jättesmultron (F. chiloensis) från Chile och Argentina som hämtats av Amédée-François Frézier för sin storlek. I Sverige introducerades jordgubbar under senare hälften av 1700-talet. Indiska rökelsekoner från HEM som är tillverkade av endast naturliga råvaror. Innehåller 10 koner och en hållare i metall. Brinntid ca 40 min. Användning: Placera konen på hållaren, tänd den smala spetsen på konen tills den börjar brinna. När toppen börjar glöda, blås försiktigt ut lågan.

25 kr

Till butiken

Upptäck fler liknande produkter!